Een printer kopen, huren of leasen

Wat past het beste bij jouw organisatie?

De cashflow intact houden, snel op- en af kunnen schalen of juist de liquide middelen gebruiken voor de aanschaf, organisaties hebben lang niet allemaal dezelfde behoeften, daarom is het belangrijk om een keuze te maken voor de aanschaf van een printer die past bij jouw organisatie.

In dit artikel leggen we je de verschillen uit tussen het kopen, huren of leasen van een printer. Ook gaan we in op de voor- en nadelen per variant en vertellen we in welke situatie je het best voor welke oplossing kunt gaan.

Printer kopen

Het woord zegt het al, kies je ervoor om een printer of multifunctional te kopen, dan betaal je de machine ineens uit de liquide middelen van het bedrijf.

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een printer is dat het onderaan de streep de goedkoopste optie is, de rente die je ontvangt op het banktegoed is fors lager dan de rente die leasemaatschappijen rekenen voor een lening.

Aan het kopen van een printer zitten ook nadelen verbonden, zo kopen veel MKB-bedrijven een printer en sluiten hierbij geen onderhoudscontract af. Dit betekent dat er doorgaans meer tijd overheen gaat voor een eventuele storing verholpen is. Ook moet je zelf op zoek naar cartridges met de goede prijs-kwaliteitsverhouding, daarnaast moet een bedrijf zich ook in de positie bevinden om over voldoende contant geld te beschikken.

Tip: los onderhoudscontract

Ook bij een koop-machine is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zo betaal je niet de rente zoals bij een lease-printer maar profiteer je toch van het gemak van goed geregeld onderhoud, onder ‘onderhoud’ verstaan we het leveren van verbruiksartikelen zoals toners en drums plus het onderhoud aan de machines.

Voor het onderhoudscontract betaalt u een maandbedrag plus een prijs per afdruk, hier staat tegenover dat je volledig word ontzorgd en niet meer hoeft na te denken over bijvoorbeeld het kopen van toners of bij een eventuele storing wellicht lang met een defecte printer zit.

Voor wie?

Een printer kopen is interessant als de organisatie over veel liquide middelen beschikt, daarnaast maakt het uit of je op zoek bent naar een relatief eenvoudige machine om ‘gewoon’ mee te printen in niet al te grote hoeveelheden of dat je een multifunctionele printer nodig hebt, die laatste is namelijk een stuk kostbaarder en vergt meer onderhoud.

Bekijk hier het koopaanbod

Printer leasen

Voor organisaties die de liquide middelen liever in de core business investeren is leasen een interessante optie, bij een lease printer of multifunctional wordt het te betalen bedrag uitgesmeerd over 36 tot 60 maanden. De leasevorm die wij bieden is operational lease, hierbij komt de machine niet op de balans van de organisatie te staan.

Één van de voordelen van leasen is de mogelijkheid om maandelijks een klein bedrag te betalen en niet ineens een grote investering te hoeven doen, het zorgt ervoor dat je meer geld overhoudt voor andere investeringen, zo blijft de cashflow intact.

Een nadeel van een leaseconstructie is dat er een verplichting wordt aangegaan bij een leasemaatschappij, het totale investeringsbedrag is hoger dan bij een koopcontract.

 
Voor wie?

Leasen is uitermate geschikt voor organisaties die behoefte hebben aan meer geavanceerde machines, denk bijvoorbeeld aan marketingbureaus, makelaars en uitvaartverzorgers. Zij willen vaak op bijzondere materialen kunnen afdrukken en aparte media-uitingen maken, denk bijvoorbeeld aan het printen van boekjes, posters en kartonnen banners.

Voor dit soort toepassingen is het belangrijk om een machine te hebben die dit soort werk aan kan. Zo’n printer in één keer betalen is vaak iets te veel gevraagd voor de kleinere organisaties, juist voor deze groep kan leasen daarom heel interessant zijn.

Bekijk hier het lease aanbod

Printer huren

De huur- en leaseconstructie lijken veel op elkaar maar er zijn ook verschillen, het eerste verschil is dat de huurmachines door Printerhuren.nl worden verzorgd, terwijl de leaseprinters zijn ondergebracht bij een leasemaatschappij. Ten tweede zijn de looptijden flexibeler dan bij leasemachines, het laatste verschil is dat er – mede dankzij veel korte huurperiodes – in deze constructie vaak wordt gekozen voor jonggebruikte machines.

Het grootste voordeel van huren is de flexibiliteit, Een huurperiode van 1 maand voor een project is bijvoorbeeld geen probleem maar een jaar ook niet, eigenlijk is kort gezegd alles mogelijk.

Het nadeel van huren is de korte periode waarover het totale bedrag moet worden betaald in vergelijking met het meerjarenplan van de leaseconstructie.

Voor wie?

In de praktijk blijkt de huurconstructie interessant te zijn voor organisaties die snel moeten kunnen op- en afschalen bijvoorbeeld bij projecten, bouwbedrijven hebben hier veel mee te maken maar ook baggerbedrijven en organisaties in de weg- en waterbouw. 

Bekijk hier het huuraanbod